Χορτόπιτα (σπιτικό φύλλο Κουρού)

        

         Υλικά για το φύλλο (12 μερίδες)

100γ. (1/2 ποτήρι) ελαιόλαδο

100γ. (1/2 κεσεδάκι) μαργαρίνη light - κατά προτίμηση από πολυακόρεστα ή μονοακόρεστα λιπαρά

1 κουταλιά ξύδι  

170γ. (2/3 ποτηριού) γάλα φρέσκο (1-2% λιπαρά)

500γ. (1/2 πακέτο) αλεύρι μαλακό

1 κ.γ. αλάτι


         Υλικά για τη γέμιση 

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 kg σπανάκι κατεψυγμένο ή 1.5kg χόρτα φρέσκα - καθαρισμένα, πλυμμένα

   80γ. τυρί φέτα θρυμματισμένο

 

Εκτέλεση

  1. Σε μπολ ανακατεύετε όλα τα υγρά.
  2. Προσθέστε το αλεύρι σταδιακά και ζυμώνετε ώσπου να γίνει απαλή η ζύμη.
  3. Σκεπάζετε και αφήνετε για 10΄.
  4. Προσθέστε τα λαχανικά (μπορείτε να τα πολτοποιήσετε όλα μαζί σε μπλέντερ)
  5. Εν τω μεταξύ τσιγαρίζετε τα χόρτα ή το σπανάκι με λίγο λάδι για 10’ στραγγίζετε σε σουρωτήρι, να φύγουν τα υγρά.
  6. Ανοίγετε το ζυμάρι και πλάθετε 2 φύλλα. Τοποθετείτε το ένα φύλλο σε ταψί στο οποίο έχετε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί.
  7. Τοποθετήστε την γέμιση, ραντίστε το τυρί και σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο.
  8. Χαράζετε με ένα μαχαίρι το πάνω φύλλο σε 12 κομμάτια.
  9. Ψήνετε στο Φούρνο σε θερμοκρασία 200oC για 40’ περίπου - ώσπου να ροδίσει.

 

Διατροφική Αξία

Θρεπτικό συστατικό

Μερίδα

Ενέργεια (kcal)

333.0

Υδατάνθρακες  (g)

εκ των οποίων Σάκχαρα (g)

34.5

2.8

Πρωτεΐνες (g)

7.8

Λίπος (g)

19.1

Ασβέστιο (Ca) (mg)

241.4

Κάλιο (K) (mg)

507.9

Μαγνήσιο (Mg) (mg)

56.7

Νάτριο (Νa) (mg)

452.1

Σίδηρος (Fe) (mg)

2.7

Φολικό οξύ (ug)

106.6

Φυτικές Ίνες (ΑΟΑC) (g)

4.1

Φώσφορος (mg)

116.6

Χαλκός (Cu) (mg)

0.1

Ψευδάργυρος (Zn) (mg)

0.95

 

                    

 
















(Ανάλυση κατά προσέγγιση από Diet Plan 6)

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

 Πρόγραμμα Διατροφής 

(έλεγχος σωματικού βάρους)

   από 20€    

Δεικτης Μαζας Σωματος

Υπολογισμός Δεικτη Μαζας Σωματος

bmi

Translate

Follow Us:

Copyright © 2017 Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Eat for Life - Συμβουλευτικό Κέντρο Κλινικής Διαιτολογίας - Διατροφής και Αδυνατίσματος