Σπανακόπιτα (φύλλο κρούστας)

 

Υλικά (8 μερίδες)  

500γ. λεπτό φύλλο κρούστας

1 kg σπανάκι κατεψυγμένο ή 1.5kg φρέσκο σπανάκι

1 αυγό

60γ. (4 κουταλιές)  ημίπαχο γάλα

20γ. (4 κουταλάκια) ελαιόλαδο για το σπανάκι

40γ. (8 κουταλάκια) ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

220γ. τυρί φέτα

1/2 μάτσο άνηθο

1 μεγάλο κρεμμύδι ή 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 πρέζα κύμινο

1 πρέζα πιπέρι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

2/3 κουταλάκι αλάτι

½ κουταλάκι μαργαρίνη με μειωμένα λιπαρά

 

 Εκτέλεση

  1. Τσιγαρίστε το λάδι με το κρεμμύδι σε σιγή θερμοκρασία.
  2. Προσθέστε το σπανάκι κομμένο σε μικρά κομμάτια και αφήνετε να σιγοψηθεί ώσπου να στεγνώσει.
  3. Προσθέστε το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, άνηθο, μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε. Στο τέλος (εκτός μαγειρικής εστίας) προσθέστε το αυγό και το τυρί.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ΟC και στη συνέχεια αλείφετε ένα ατομικό ταψάκι με τη μαργαρίνη.
  5. Βάλτε μια στρώση από το φύλλο κρούστας σε ταψάκι, και αλείψτε με το ελαιόλαδο – επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με τα μισά φύλλα. Στη συνέχεια προσθέστε το μίγμα με το σπανάκι που ετοιμάσατε.
  6. Καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλο κρούστας επαναλαμβάνοντας την παραπάνω διαδικασία και χαράξτε ελαφρά σε 8 μερίδες.
  7. Αλείφετε με το γάλα. Μαγειρεύετε σε φούρνο σε μέση θερμοκρασία, ώσπου να ροδίσει.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

 Πρόγραμμα Διατροφής 

(έλεγχος σωματικού βάρους)

   από 20€    

Δεικτης Μαζας Σωματος

Υπολογισμός Δεικτη Μαζας Σωματος

bmi

Translate

Follow Us:

Copyright © 2017 Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Eat for Life - Συμβουλευτικό Κέντρο Κλινικής Διαιτολογίας - Διατροφής και Αδυνατίσματος