Σουτζουκάκια Σμυρναϊκά

 

Υλικά (4 μερίδες)

400γ. κιμάς μόσχου (άπαχο μέρος κρέατος π.χ. πίσω μπούτι)

3/4 κουταλάκι αλάτι

κανέλα, ρίγανη, πιπέρι

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 κουταλιές συμπυκνωμένο ζωμό (πουρέ) τομάτας

1 σκελίδι σκόρδο ψιλοκομμένο

1 Αυγό

2 κουταλιές κρασί

 6-7 φρυγανιές μουλιασμένες σε νερό (ή 70γ. τριμμένη φρυγανιά)

 

Υλικά για τη σάλτσα

1/3 ποτηριού ή 6 κουταλιές ελαιόλαδο (80γ.)

1/3 κουταλάκι αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι

1 κονσέρβα ντομάτας

2 κουταλιές συμπυκνωμένο ζωμό (πουρέ) τομάτας

Λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ποτήρι νερό

1/2 κουταλάκι ζάχαρη (αποφύγετε αν οι ντομάτες είναι γλυκιές)

1 καρώτο ψιλοκομμένο

1-2 φύλλα δάφνης

 

Εκτέλεση - Κιμάς

  1. Αναμείξτε καλά όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια,
  2. Πλάθετε τον κιμά σε στρογγυλό ή μακρόστενο σχήμα μπάλας,
  3. Προθερμαίνετε το γκριλ για 5 λεπτά,
  4. Αλείφετε ένα ταψί ελαφρά με λίγη μαργαρίνη με μειωμένα λιπαρά,
  5. Τοποθετείτε τα σουτζουκάκια στο ταψί και αφήνετε να ροδίσουν ελαφρά και από τις δυο πλευρές.


Εκτέλεση - Σάλτσα & Σουτζουκάκια

  1. Προσθέστε το λάδι και το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και αφήνετε να πάρει το κρεμμύδι ένα ελαφρύ χρώμα σε μέση θερμοκρασία,
  2. Ανεβάστε τη θερμοκρασία και προσθέστε το συμπυκνωμένο ζωμό και κονσέρβα τομάτας, τη ζάχαρη, κανέλα, μπαχάρι, πιπέρι, σκόρδο και αφήνετε για 2’,
  3. Προσθέστε το νερό, αλάτι, καρώτο και αφήνετε για 5’,
  4. Στη συνέχεια προσθέστε τα σουτζουκάκια και μαγειρεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία ώσπου να δέσει η σάλτσα (περίπου 20’).

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

 Πρόγραμμα Διατροφής 

(έλεγχος σωματικού βάρους)

   από 25€    

Δεικτης Μαζας Σωματος

Υπολογισμός Δεικτη Μαζας Σωματος

bmi

Translate

Follow Us:

Copyright © 2017 Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Eat for Life - Συμβουλευτικό Κέντρο Κλινικής Διαιτολογίας - Διατροφής και Αδυνατίσματος